Miért éri meg munkaerő közvetítő céget alkalmazni?

A jó munkaerő tű a szénakazalban…

Egy vállalkozás gördülékeny működésének egyik legfontosabb alapeleme: a megfelelő munkavállalók megtalálása. Ez a cég méretétől, és tevékenységének teret adó iparágtól függetlenül létező igazság. Nem mindig könnyű azonban az álomcsapat verbuválása. Ha nulláról indulunk, a vállalati értékvállalásokat hitelesen közvetítő, szakmailag és emberileg is kiemelkedő személyeket kell felkutatnunk, akik együttes erővel segítenek a szervezeti kultúra felépítésében, és szerves részeivé válnak a vállalkozás által eszközölt értékteremtő folyamatnak. Amennyiben már meglévő csapatba szeretnénk új tagot találni, a nehézséget a szakmailag kompetens munkavállaló felkutatása során többek között a létező csoportdinamika megőrzésének, esetleg fejlesztésének kihívása adja. A probléma tehát univerzális, a megoldás azonban közel sem általánosítható.

Minden vállalat életútja, kultúrája és igénye más. Ez a különbözőség az, ami megteremti az igényt, a vállalati profilra szabott segítség koncepciója iránt, a humánerőforrás-szolgáltatás területén. Hisz mindannyian mások vagyunk, de ha a kitűzött célért szakértői támogatással indulunk el, biztosabb a sikerhez vezető út.

Közvetítés, kölcsönzés, fejvadászat?

A humánerőforrás-szolgáltatás megoldásai széles skálán mozognak. Annak függvényében, hogy milyen mennyiségű és típusú munkavállalót keres egy cég, megfontolandó lehet számára a kölcsönzés vagy közvetítés lehetősége, akár a fejvadászat eszközének bevetése. Kihívást jelenthet azonban az ideális eszköztár megtalálása, amennyiben a keresést végző személy nincs teljes mértékben tisztában a piac változásaival, nem tartja kezét az ipar pulzusán. Ezesetben kimondottan hasznos lehet egy olyan munkaerő-közvetítő vállalkozás alkalmazása, ahol a konzultáció lehetősége, és az egyéni igények keresésbe történő beépítése egyaránt alapvetés.

A kölcsönzés és közvetítés közötti legnagyobb különbség a potenciális alkalmazott későbbi foglalkoztatottságának pontos módja. A kérdés, hogy az új kolléga a megrendelő saját állományába kerül (munkaerő-közvetítés) vagy külső állományból lesz foglalkoztatva (munkaerő-kölcsönzés). Az, hogy melyik a jobb alternatíva, természetesen esetenként eltérő. Ezért is fontos, hogy olyan humánerőforrás- szolgáltató partner találjunk, ahol kölcsönös a bizalom és a folyamatok transzparens módon zajlanak.   

A fejvadászat a munkaerő szűrésének egyik alapvető „fegyvere”. A tehetséges szakemberek léteznek, de gyakran egy közönséges keresés látómezején túl, ahol csak professzionális eszközökkel lehet őket megtalálni. A fejvadászat pikantériája, hogy nem csak olyan személyeket céloz, akik aktívan keresnek állást, de már elhelyezkedett szakembereket is megszólít az új karrier lehetőség ígéretének üzenetével. Itt is roppant fontos, hogy a keresést olyan felkészült szakmabeli végezze, aki tisztában van a cégünk értékeivel, és skilljeit valamint kapcsolati tőkéjét mozgósítva, megnyerő kiállásával és meggyőző erejével a szakma krémjének is látóterébe emeli cégünk állásait.

Miért éri meg tehát professzionális segítséget kérni?

Egy humánerőforrás-szolgáltató céggel kötött partneri viszony hosszú távon jövedelmező kapcsolatot jelent. Az eszköztár kialakításától, a potencionális munkavállalók felkutatásán át, akár az interjús előszűrésig, bármiben számíthatunk a segítségre. Egy megbízható HR szolgáltató vállalkozás szakemberei tisztában vannak a piaci tendenciákkal, legyen szó akár a gazdasági akár a technológiai változásokról, így ismerik az igénybe venni kívánt állomány foglalkoztatási feltételeinek realitását. Ezek az információk nemcsak hasznos insightot jelentenek a szolgáltatást igénybevenni kívánó cégeknek, de sok esetben mentesítik is a megrendelőt az előzetes piackutatás terhe alól.

A kiközvetített munkavállaló személyéért és teljesítményéért egy munkájára igényes HR- szolgáltató a józanész keretein belül garanciát is vállal. A bizalom kulcsfaktora a hosszútávú együttműködéseknek, ennek kiépítéséhez azonban érthető módon szükséges a megrendelői oldalon történő kockázat minimalizálás. 

A hab a tortán a pozitív értéktársítás, amit a partnerség során vállalatunk kaphat a HR szolgáltató előnyös reputációja nyomán. Egyes esetekben, ha saját vállalatunkat szeretnénk népszerűsíteni, akár marketingtevékenységekben is kérhetünk segítséget humánerőforrás szolgáltató partnertől.

Összefoglalva tehát azért előnyös egy-egy ilyen kooperáció, mert a megfelelő partner rendelkezik minden olyan eszközzel és know-how-al, ami a számunkra ideális munkavállaló megtalálásához szükséges. A partnerség ideje alatt, pedig többet tudhatunk meg saját cégünkről, annak a piacon betöltött szerepéről, és megismerhetjük a potencionális alkalmazottaink valós igényeit is.

Amennyiben felkeltette érdeklődését az együttműködés lehetősége, az alábbiakban tovább olvashat a Human Services Hungary szolgáltatásairól: link

Kérdés esetén, pedig készséggel várjuk a megkeresést az alábbi elérhetőségek egyikén: link, tel.szám.

Minden sikertörténet egy jó döntéssel kezdődik, itt a lehetőség meghozni egyet!

Megosztom ezt a cikket:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Átirányítás az icruitment.hu oldalra

Kedves Látogató!

Örömmel értesítjük, hogy a Human Services Hungary neve és brandje teljesen megújult, hogy még inkább az Ön igényeire szabott élményt nyújthassunk! Szolgáltatásaink mostantól az Icruitment.hu weboldalon érhetők el.

Kattintson és fedezze fel új, modern weboldalunkat!

Érdeklődöm a jelölt iránt

Jelentkezés Miért éri meg munkaerő közvetítő céget alkalmazni? pozícióra