Miért éri meg munkaerő közvetítő céget alkalmazni?

A jó munkaerő tű a szénakazalban…

Egy vállalkozás gördülékeny működésének egyik legfontosabb alapeleme: a megfelelő munkavállalók megtalálása. Ez a cég méretétől, és tevékenységének teret adó iparágtól függetlenül létező igazság. Nem mindig könnyű azonban az álomcsapat verbuválása. Ha nulláról indulunk, a vállalati értékvállalásokat hitelesen közvetítő, szakmailag és emberileg is kiemelkedő személyeket kell felkutatnunk, akik együttes erővel segítenek a szervezeti kultúra felépítésében, és szerves részeivé válnak a vállalkozás által eszközölt értékteremtő folyamatnak. Amennyiben már meglévő csapatba szeretnénk új tagot találni, a nehézséget a szakmailag kompetens munkavállaló felkutatása során többek között a létező csoportdinamika megőrzésének, esetleg fejlesztésének kihívása adja. A probléma tehát univerzális, a megoldás azonban közel sem általánosítható.

Minden vállalat életútja, kultúrája és igénye más. Ez a különbözőség az, ami megteremti az igényt, a vállalati profilra szabott segítség koncepciója iránt, a humánerőforrás-szolgáltatás területén. Hisz mindannyian mások vagyunk, de ha a kitűzött célért szakértői támogatással indulunk el, biztosabb a sikerhez vezető út.

Közvetítés, kölcsönzés, fejvadászat?

A humánerőforrás-szolgáltatás megoldásai széles skálán mozognak. Annak függvényében, hogy milyen mennyiségű és típusú munkavállalót keres egy cég, megfontolandó lehet számára a kölcsönzés vagy közvetítés lehetősége, akár a fejvadászat eszközének bevetése. Kihívást jelenthet azonban az ideális eszköztár megtalálása, amennyiben a keresést végző személy nincs teljes mértékben tisztában a piac változásaival, nem tartja kezét az ipar pulzusán. Ezesetben kimondottan hasznos lehet egy olyan munkaerő-közvetítő vállalkozás alkalmazása, ahol a konzultáció lehetősége, és az egyéni igények keresésbe történő beépítése egyaránt alapvetés.

A kölcsönzés és közvetítés közötti legnagyobb különbség a potenciális alkalmazott későbbi foglalkoztatottságának pontos módja. A kérdés, hogy az új kolléga a megrendelő saját állományába kerül (munkaerő-közvetítés) vagy külső állományból lesz foglalkoztatva (munkaerő-kölcsönzés). Az, hogy melyik a jobb alternatíva, természetesen esetenként eltérő. Ezért is fontos, hogy olyan humánerőforrás- szolgáltató partner találjunk, ahol kölcsönös a bizalom és a folyamatok transzparens módon zajlanak.   

A fejvadászat a munkaerő szűrésének egyik alapvető „fegyvere”. A tehetséges szakemberek léteznek, de gyakran egy közönséges keresés látómezején túl, ahol csak professzionális eszközökkel lehet őket megtalálni. A fejvadászat pikantériája, hogy nem csak olyan személyeket céloz, akik aktívan keresnek állást, de már elhelyezkedett szakembereket is megszólít az új karrier lehetőség ígéretének üzenetével. Itt is roppant fontos, hogy a keresést olyan felkészült szakmabeli végezze, aki tisztában van a cégünk értékeivel, és skilljeit valamint kapcsolati tőkéjét mozgósítva, megnyerő kiállásával és meggyőző erejével a szakma krémjének is látóterébe emeli cégünk állásait.

Miért éri meg tehát professzionális segítséget kérni?

Egy humánerőforrás-szolgáltató céggel kötött partneri viszony hosszú távon jövedelmező kapcsolatot jelent. Az eszköztár kialakításától, a potencionális munkavállalók felkutatásán át, akár az interjús előszűrésig, bármiben számíthatunk a segítségre. Egy megbízható HR szolgáltató vállalkozás szakemberei tisztában vannak a piaci tendenciákkal, legyen szó akár a gazdasági akár a technológiai változásokról, így ismerik az igénybe venni kívánt állomány foglalkoztatási feltételeinek realitását. Ezek az információk nemcsak hasznos insightot jelentenek a szolgáltatást igénybevenni kívánó cégeknek, de sok esetben mentesítik is a megrendelőt az előzetes piackutatás terhe alól.

A kiközvetített munkavállaló személyéért és teljesítményéért egy munkájára igényes HR- szolgáltató a józanész keretein belül garanciát is vállal. A bizalom kulcsfaktora a hosszútávú együttműködéseknek, ennek kiépítéséhez azonban érthető módon szükséges a megrendelői oldalon történő kockázat minimalizálás. 

A hab a tortán a pozitív értéktársítás, amit a partnerség során vállalatunk kaphat a HR szolgáltató előnyös reputációja nyomán. Egyes esetekben, ha saját vállalatunkat szeretnénk népszerűsíteni, akár marketingtevékenységekben is kérhetünk segítséget humánerőforrás szolgáltató partnertől.

Összefoglalva tehát azért előnyös egy-egy ilyen kooperáció, mert a megfelelő partner rendelkezik minden olyan eszközzel és know-how-al, ami a számunkra ideális munkavállaló megtalálásához szükséges. A partnerség ideje alatt, pedig többet tudhatunk meg saját cégünkről, annak a piacon betöltött szerepéről, és megismerhetjük a potencionális alkalmazottaink valós igényeit is.

Amennyiben felkeltette érdeklődését az együttműködés lehetősége, az alábbiakban tovább olvashat a Human Services Hungary szolgáltatásairól: link

Kérdés esetén, pedig készséggel várjuk a megkeresést az alábbi elérhetőségek egyikén: link, tel.szám.

Minden sikertörténet egy jó döntéssel kezdődik, itt a lehetőség meghozni egyet!

Megosztom ezt a cikket:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Érdeklődöm a jelölt iránt

Jelentkezés Miért éri meg munkaerő közvetítő céget alkalmazni? pozícióra